Search
Close this search box.

Ομιλητές Forum – 2η Θεματική ενότητα

2η Θεματική ενότητα - 11:45 – 12:45

Οι επιπτώσεις του τουρισμού στο περιβάλλον
και η σωστή διαχείρισή του – Case studies

Θοδωρής Τζούμας

Δήμαρχος Σκιάθου

Γεννήθηκε στην Σκιάθο το 1979, σπούδασε γεωπονία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2009 είναι ενεργό μέλος ως εθελοντής σε τοπικούς συλλόγους της Σκιάθου, συμμετέχοντας σε δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνεργασία με εθνικούς και ευρωπαικούς οργανισμούς και θεσμούς.   

Σταμάτης Περίσσης

Δήμαρχος Σκοπέλου

Γεννήθηκε το 1955 στη Σκόπελο όπου και μεγάλωσε μέχρι τις γυμνασιακές του σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και για πολλά χρόνια εργαζόταν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής της φυσικής, ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής στο Επαγγελματικό Λύκειο Σκοπέλου.

Το 1990 και σε ηλικία 35 ετών, εκλέχτηκε Δήμαρχος Σκοπέλου για πρώτη φορά και μέχρι σήμερα έχει επανεκλεγεί συνολικά άλλες τέσσερις (4) φορές (1994-1998, 1998-2002, 2019-2023 και 2024-2028).

Έχει συμμετάσχει και συμμετέχει ενεργά σε ημερίδες, αυτοδιοικητικά όργανα (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ κτλ.) και κέντρα λήψης αποφάσεων με τα οποία έχουν πετύχει την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των μικρών νησιωτικών δήμων.

Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Λυγερού – Περίσση και έχει δύο κόρες και δύο εγγόνια.

Γιώργος Σισαμάκης

Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Δήμος Ηρακλείου

Ο Γιώργος Σισαμάκης Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1983 και σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Salford στο Μάντσεστερ στη Διαχείριση Εφοδιασμού και Logistics. Από το 2007 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως οικονομικός σύμβουλος και μελετητής αναπτυξιακών θεμάτων. Το 2017 διετέλεσε Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (τμ. Αν. Κρήτης) και ήταν μέλος του Συμβουλίου της Αντιπροσωπείας του ΟΕΕ.

Μιχάλης Γεράνης

Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)

Γεννημένος το 1965 και μεγαλωμένος στo Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Γεράνη – Γιακουμή και έχουν 3 παιδιά την Ζωή , τον Αναστάση και την Ελένη. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με την καλλιέργεια λεβάντας αλλά και τον “Κωνσταντή”, από τα Karavakia, ένα έργο πνοής που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές παραλίες. Ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διανομή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ο Μιχάλης Γεράνης ήταν ο τελευταίος Δήμαρχος Χορτιάτη με θητεία από το 2003 έως το 2010.

1998 πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χορτιάτη, στη συνέχεια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

2002 εκλέγεται Δήμαρχος του Δήμου Χορτιάτη

2006 επανεκλέγεται Δήμαρχος Δήμου Χορτιάτη

2009 Εκλέγεται Πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών Ελλάδος

2010 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου πλέον μετά τον Καλλικράτη Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και εκλέγεται στη θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

2013 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

2013 Απρίλιος εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος στο Νέο Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) έως σήμερα.

2014 επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

2015 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

2019 Επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και αναλαμβάνει ως και σήμερα Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

2022 εκλέγεται Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)

Στο πλαίσιο της θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε αιρετό μέλος:

της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)

Σωτήρης Χριστοφόρου

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Ο Σωτήρης Χριστοφόρου είναι ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Διοικητικός Λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας από το 2019. Επιφορτίζεται της γενικής διεύθυνσης του οργανισμού με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στη Λευκωσία. Συμμετέχει σε δημόσιες διαβουλεύσεις και τεχνικές επιτροπές σε θέματα που επηρεάζουν την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ιδιαίτερα των ιστορικών κέντρων με έμφαση στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και στο ρόλο που αυτές μπορούν να διαδραματίσουν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Χριστοφόρου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων από το Πανεπιστήμιο De Montfort του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου.

Συντονίστρια

Ροδούλα Τσιότσου

Διευθύντρια Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MarLab, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Philoxenia!