Search
Close this search box.

Ομιλητές Forum – 1η Θεματική ενότητα

Χαιρετισμοί: 10:15 – 10:30

 • Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης – Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ-HELEXPO AE
 • Καλλιόπη Βέττα, Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
 • Κατερίνα Σπυριδάκη, Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

1η Θεματική ενότητα - 10:30 – 11:30

Τι είναι στην πραγματικότητα ο «Υπερ-Τουρισμός»
και πώς αντιμετωπίζεται.

Καθ. Mariela Modeva

Σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας

Deputy Minister of Tourism in the 99th, 100th, 101st Government of the Republic of Bulgaria. She is currently an advisor to the Minister of Tourism. Professor of public communications and information sciences, holds a doctorate degree. Manager and leading researcher on specialized tourism issues in national and international projects. She is the author of over 100 publications. Published in scientific publications, referenced and indexed in international databases. Member of the International Scientific Committee on Cultural Tourism of ICOMOS International. Winner of the National Honorary Award for a person with overall contribution to the development of cultural tourism for 2023. The award is presented for the first time to a representative of a state institution. She speaks English and Russian, uses Spanish and Italian.

Βούλα Πατουλίδου

Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Η Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου γεννήθηκε στη Φλώρινα ,είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη και έχουν ένα παιδί, το Γιώργο Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Θεσσαλονίκης και μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση Γενική Διοίκηση. Το 2014 εκλέχτηκε με τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη” του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Το 2016 ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας και από το 2015 ασκεί τα καθήκοντα της Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Θεσσαλονίκης, της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και Πρόεδρος της Μονής Λαζαριστών. To 2019 και το 2023 επανεκλέχτηκε Περιφερειακή Σύμβουλος πρώτη σε σταυρούς, με τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη” του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Το 1992 στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης κατέκτησε «για την Ελλάδα» το πρώτο χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα με εμπόδια και στέφθηκε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης.

 • Εννέα φορές Πανελληνιονίκης, επτά φορές Βαλκανιονίκης, τρεις φορές Μεσογειονίκης.
 • Κορυφαία Ελληνίδα Αθλήτρια στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ 1990 και 1992.
 • Κορυφαία αθλήτρια των Βαλκανίων το 1990.
 • Για τη προσφορά της στην Ελλάδα και τον αθλητισμό έχει τιμηθεί με την Ύψιστη διάκριση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή του Χρυσού Σταυρού Τάγματος της Τιμής.

 

Διετέλεσε :

 • Ειδικός Σύμβουλος Αθλητισμού στην ΓΓΑ – Υφυπουργείο Αθλητισμού.
 • Πρόεδρος και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
 • Ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών.
 • Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με 4ετή Θητεία
 • Πρόεδρος της επιτροπής ΕΟΑ «Γυναίκα και Αθλητισμός».
 • Μέλος της Επιτροπής Ολυμπισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού.
 • Πρώην Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού(1992-2006).
 • Τομεάρχης Προαγωγής Εθελοντισμού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

 

Την έχουν τιμήσει ως Επίτιμο Δημότη με το κλειδί της πόλης περισσότεροι από 40 Δημοτικοί άρχοντες. Της έχει απονεμηθεί βραβείο από την UNESCO για την προσφορά της στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση. Είναι Πρέσβειρα Τουρισμού στο Πρόγραμμα “EDEN’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Βούλα Πατουλίδου έχει γράψει ένα βιβλίο για τη δική της ονειρεμένη διαδρομή στον Ελληνικό Αθλητισμό με τίτλο «Έκρηξη Ψυχής».

Δημήτρης Μπούχαλης

Καθηγητής Πανεπιστήμιο Bournemouth

Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης είναι Διευθυντής του εργαστηρίου eTourism και Αναπληρωτής Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα στον Τουρισμό και την Φιλοξενία, στο Πανεπιστήμιο Bournemouth στην Αγγλία. Είναι ειδικός στη Στρατηγική Διαχείριση και το Μάρκετινγκ με εξειδίκευση στις εφαρμογές της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας στον τομέα του Τουρισμού, ταξιδιών, Φιλοξενίας και αναψυχής. Είναι ο Επικεφαλής Συντάκτης του Tourism Review και της Εγκυκλοπαίδειας Τουριστικής Διαχείρισης και Μάρκετινγκ. Ο καθηγητής Μπούχαλης έχει συγγράψει και συνεπιμεληθεί περισσότερα από 30 βιβλία και 400 επιστημονικά άρθρα. Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης αναγνωρίστηκε ως Ερευνητής Υψηλής Αναφοράς για τα έτη 2020, 2021 και 2022 από την Clarivate™. Εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου Stanford ως ένας από τους κορυφαίους 2% επιστήμονες του κόσμου και κατατάσσεται στη θέση #859 (για το 2022) και #6465 (στην πορεία της καριέρας του) σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα σε 204.644 ερευνητές σε όλες τις επιστήμες, βασισμένο σε δεδομένα του Scopus. Βρίσκεται στην 3η θέση όσον αφορά τις αναφορές για τον τουρισμό, στην 2η θέση όσον αφορά τη φιλοξενία, στη 10η θέση στη στρατηγική και στη 29η θέση στο μάρκετινγκ στο Google Scholar, με περισσότερες από 65.500 αναφορές και h-index 111. Κατατάσσεται επίσης στη θέση #5 στο Ηνωμένο Βασίλειο και #46 στον κόσμο στη λίστα των Επιστημόνων στον τομέα της Διοίκησης επιχειρήσεων από την Research.com. Ο Δημήτριος συνεργάζεται στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και την Παγκόσμια Τράπεζα για να διασφαλίσει ότι η καινοτόμα έρευνά του έχει σημασία και αντίκτυπο στις παγκόσμιες κοινότητες. Για περισσότερες πληροφορίες, βιβλία, άρθρα και παρουσιάσεις, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.buhalis.com.

Αλέξανδρος Θάνος

Εντεταλμένος Σύμβουλος Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Κοινωνιολογία. Είμαι επίσης, διπλωματούχος του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University, με ειδίκευση στην Στρατηγική Ανάπτυξη Εταιρειών. Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα, στον τραπεζικό κλάδο. Διετέλεσα Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα παιδείας, ανάπτυξης και περιβάλλοντος καθώς και ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατά τα έτη 2011 – 2016 Από το 2016-2019 διετέλεσα θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2019 έως 2021 διετέλεσα Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2022 διετέλεσα Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Απο τον Ιούνιο του 2023 είμαι εντεταλμένος σύμβουλος στον ΣΕΤΕ.

Μαρίνα Σπυριδάκη

Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Aegean Airlines

Η Μαρίνα Σπυριδάκη είναι Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN, της κορυφαίας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας της Ελλάδας. Υπήρξε Διευθύντρια Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών στον ΣΕΒ και διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εταιρική επικοινωνία, την εκπροσώπηση επιχειρήσεων και την παραγωγή και τεκμηρίωση πολιτικών. Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στη Πολιτική Ανάλυση και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ALBA αντίστοιχα.

Αγγελική Μαραγκάκη

Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Παρακολούθησης και Ανάπτυξης Πόρων, ΟΔΑΠ

Η Αγγελική Μαραγκάκη είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (Μsc) στη Διεθνή Οικονομική και Χρηματοδοτική. Την περίοδο 2000-2021 εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού σε θέσεις ευθύνης πρώτα στην Ειδική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ακολούθως  στη Διαχειριστική Αρχή για την ωρίμανση, ένταξη και παρακολούθηση των Πράξεων, κυρίως για νέες Τεχνολογίες, των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ, την κατάρτιση Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων  και τη χρηματοδότηση Έργων. Το διάστημα 2012-2014 διετέλεσε μεταξύ άλλων και  ώς υπεύθυνη των έργων ΕΣΠΑ για το Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού. Από τον Ιούλιο του 2021 εργάζεται στον ΟΔΑΠ, με αντικείμενο την ανάπτυξη  πόρων στον τομέα του Πολιτισμού, μέσω της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και την απλοποίηση των διαδικασιών των αδειοδοτήσεων για την χρήση και επανάχρηση του πολιτιστικού αποθέματος του ΥΠΠΟ.  Τον Απρίλιο του 2023 ανέλαβε επιπλέον παράλληλα καθήκοντα, ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων & Προβολής του ΟΔΑΠ με στόχο τον εμπλουτισμό της συλλογής της μοντελοθήκης του ΟΔΑΠ και τη διαφύλαξη της υψηλής υπεραξίας των αριστουργημάτων των μουσείων μας καθώς και την αναδιοργάνωση και προβολή των πωλητηρίων των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων. 

Συντονιστής

Ευάγγελος Χρήστου

Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού “TourLab” του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Ο Ευάγγελος Χρήστου είναι Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού “TourLab” του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία και έχει διδακτορικό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ Πολιτιστικού Τουρισμού από το University of Wales,  μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το ίδιο πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάνατζμεντ από το Leicester University, μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ από το Chartered Institute of Marketing, και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας από το Anglia Ruskin University.

Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με θέματα εικόνας και branding τουριστικών προορισμών, διαχείρισης βιωματικών εμπειριών καθώς και ηλεκτρονικού επιχειρείν στον τουρισμό, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε συμβουλευτικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Διαθέτει πολύχρονη ερευνητική και διδακτική εμπειρία σε αντικείμενα μάρκετινγκ τουρισμού και ηλεκτρονικού επιχειρείν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όσο και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Universite Lyon ΙΙΙ και Institut Paul Bocuse της Γαλλίας, National Chia-Yi University της Ταϊβάν και Universita di Bolzano της Ιταλίας). Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει συμμετοχή σε 34 εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα (σε 14 εκ των οποίων ως επιστημονικός υπεύθυνος) σχετικά με το τουριστικό μάρκετινγκ. Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 120 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε συνέδρια, καθώς και 9 βιβλία στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στο δημοσιευμένο του έργο έχουν γίνει περισσότερες από 4.900 ετεροαναφορές. Είναι αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Tourism, Heritage & Services Marketing. Διατέλεσε Πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού EuroCHRIE (European Council on Hotel, Restaurant & Institutional Education). Για το επιστημονικό και συγγραφικό του έργο έχει βραβευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών καθώς και από την Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Philoxenia!