Μια γευστική περιήγηση στη Δημιουργική Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO
Περίπτερο 15 - Stand No C06
«Θεσσαλονίκη, η πόλη των γλυκών»
Έναν γλυκό περίπατο στην ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μια περιήγηση στην παραδοσιακή Θεσσαλονίκη, εκεί που η πόλη κρύβει καλά τα μυστικά της ομορφιάς της. Έναν περίπατο που περιλαμβάνει τα ιστορικά σημεία αναφοράς και δημιουργεί της κατάλληλες συνθήκες για μοναδικές εμπειρίες.
Ως Δημιουργική Πόλη της Γαστρονομίας της Unesco, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης Philoxenia – Hotelia τη «Θεσσαλονίκη, η πόλη των γλυκών».
Πρόγραμμα Παρουσιάσεων
11:00 – 13:00 Πρωινή Βεγγέρα με ελληνικό καφέ & λουκουμάκι «Παπαδόπουλος»
12:00 – Παρουσίαση της Άνω Πόλης με αφήγηση και ξεναγούς από το Σύλλογο Ξεναγών Θεσσαλονίκης
17:00 – «Εργολάβους» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Ήλιος
17:30 – «Ποντικάκια Θεσσαλονικιώτικα» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Λορυάν
18:00 – «Μπακλαβάς πολίτικος» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Μιχαηλίδης
Σάββατο 15 Νοεμβρίου
12:00 – «Ρυζόγαλο Θεσσαλονικιώτικο» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Δορκάδα
12:30 – «Τσουρέκι Θεσσαλονίκης» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Bravo
13:00 – «Πουράκι Θεσσαλονίκης» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Χατζηφωτίου
17:00 – Tea Time στη Θεσσαλονίκη Συζήτηση με ξεναγούς και ζαχαροπλάστες της πόλης. Οι Δρόμοι του Τσαγιού παρουσιάζουν το τσάι της Θεσσαλονίκης
17:30 – «Κυδώνι γλυκό Θεσσαλονικιώτικo» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Averof
18:00 – «Κεράσματα Σοκολάτας» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Μαρίνης
Κυριακή 16 Νοεμβρίου
12:00 – «Σοκολάτα με Κρασί» παρουσιάζει ο Executive Pastry Chef Αλέξανδρος Αλέξιου
12:30 – «Εργολάβοι» με το λογότυπο του Thessaloniki City of Gastronomy παρουσιάζουν οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης
Μέρες γεμάτες γεύσεις, άρωμα και παράδοση από τη γλυκιά Θεσσαλονίκη!

