Μια γευστική περιήγηση στη Δημιουργική Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO
Περίπτερο 15 - Stand No C06
															«Θεσσαλονίκη, η πόλη των γλυκών»
Έναν γλυκό περίπατο στην ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μια περιήγηση στην παραδοσιακή Θεσσαλονίκη, εκεί που η πόλη κρύβει καλά τα μυστικά της ομορφιάς της. Έναν περίπατο που περιλαμβάνει τα ιστορικά σημεία αναφοράς και δημιουργεί της κατάλληλες συνθήκες για μοναδικές εμπειρίες.
Ως Δημιουργική Πόλη της Γαστρονομίας της Unesco, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης Philoxenia – Hotelia τη «Θεσσαλονίκη, η πόλη των γλυκών».
															Πρόγραμμα Παρουσιάσεων
 11:00 – 13:00 Πρωινή Βεγγέρα με ελληνικό καφέ & λουκουμάκι «Παπαδόπουλος»
 12:00 – Παρουσίαση της Άνω Πόλης με αφήγηση και ξεναγούς από το Σύλλογο Ξεναγών Θεσσαλονίκης 
 17:00 – «Εργολάβους» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Ήλιος 
 17:30 – «Ποντικάκια Θεσσαλονικιώτικα» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Λορυάν 
 18:00 – «Μπακλαβάς πολίτικος» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Μιχαηλίδης 
Σάββατο 15 Νοεμβρίου
 12:00 – «Ρυζόγαλο Θεσσαλονικιώτικο» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Δορκάδα 
 12:30 – «Τσουρέκι Θεσσαλονίκης» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Bravo 
 13:00 – «Πουράκι Θεσσαλονίκης» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Χατζηφωτίου 
 17:00 – Tea Time στη Θεσσαλονίκη  Συζήτηση με ξεναγούς και ζαχαροπλάστες της πόλης. Οι Δρόμοι του Τσαγιού παρουσιάζουν το τσάι της Θεσσαλονίκης 
 17:30 –  «Κυδώνι γλυκό Θεσσαλονικιώτικo» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Averof 
 18:00 – «Κεράσματα Σοκολάτας» παρουσιάζει ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Μαρίνης 
Κυριακή 16 Νοεμβρίου
 12:00 – «Σοκολάτα με Κρασί» παρουσιάζει ο Executive Pastry Chef Αλέξανδρος Αλέξιου 
 12:30 – «Εργολάβοι» με το λογότυπο του Thessaloniki City of Gastronomy παρουσιάζουν οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης 
Μέρες γεμάτες γεύσεις, άρωμα και παράδοση από τη γλυκιά Θεσσαλονίκη!
															
				
